nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Heimstaden hållbarhetschef
Katarina Skalare, ny hållbarhetschef på Heimstaden. FOTO: Heimstaden

Katarina Skalare till Heimstaden

Hon rekryteras som ny hållbarhetschef till Heimstaden. Katarina har tidigare arbetat med hållbarhet på företag som Kraftringen, E.ON, Sweco och PWC.

  • Annons 1

– Vårt ansvar ökar i takt med att bolaget växer och vi har därför valt att inrätta en position som övergripande ansvarig för Heimstadenkoncernens hållbarhetsarbete, säger koncernchef Patrik Hall i ett pressmeddelande.

Vill göra Heimstaden ledande inom värdeskapande hållbarhetsarbete

Katarina Skalare kommer närmast från en roll som konsult i egen regi och har under sex månader jobbat som interim hållbarhetschef hos Heimstaden. Innan dess har hon varit verksam som hållbarhetsstrateg på Kraftringen, ansvarig för hållbarhet och mångfald hos E.ON samt varit aktiv som konsult inom hållbarhet hos Sweco och PWC. Katarina Skalare sitter även i som ledamot i styrgruppen för Lunds universitets hållbarhetsforum.

Börjar 1 november

– Jag hade tänkt fortsätta ytterligare några år som konsult, men efter att ha jobbat med Heimstaden i min interimsroll och känt deras ambition och passion för hållbarhetsområdet på alla nivåer i bolaget, så kändes det helt rätt att kliva in i den här rollen, säger Katarina Skalare.

Katarina börjar den 1 november 2018.

Läs mer: Swecochef utses till Årets Kraftkvinna

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.