Eva Schelin blir vd för KK-stiftelsen

Karriär IQ Samhällsbyggnads vd Eva Schelin har utsetts till ny vd för Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling, KK-stiftelsen.

Eva Schelin blir vd för KK-stiftelsen
IQ Samhällsbyggnad

Hon har en civilingenjörsexamen i maskinteknik från Chalmers tekniska högskola och en teknologie licentiatexamen från Linköpings universitet. Tidigare har hon arbetat på bland annat Sveriges Innovationsmyndighet Vinnova och Trafikverket.

Tillträder 2019

Eva tillträder sin nya tjänst under våren 2019 och ser fram emot att börja arbeta på stiftelsen:

– Jag brinner för att bygga ett gott samhälle och ser KK-stiftelsen som en fantastisk plattform för att stärka Sverige i de utmaningar vi står inför. Stiftelsen är en förebild i arbetet att bygga starka forsknings- och utbildningsmiljöer i samproduktion, som genererar stor nytta för akademin men också stärker näringslivets konkurrenskraft och samhället i stort, säger Eva Schelin.

Läs mer: Ny hållbarhetschef på fastighetsbolaget Lundbergs

Fakta

Om KK-stiftelsen

Stiftelsen finansierar forskning, utbildning och kompetensutveckling på minst avancerad nivå, som bidrar till att strategiskt bygga kompletta och internationellt konkurrenskraftiga forsknings- och utbildningsmiljöer på Sveriges högskolor och nya universitet. KK-stiftelsens kapital uppgår för närvarande till cirka 9 miljarder kronor, och 400 – 500 miljoner delas ut varje år till program och projekt inom forskning och avancerad utbildning. 

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.