Hon blir ny chef för Bra Miljöval

Karriär Nu står det klart att Sofie E Munteanu tar över rollen som chef över miljömärkningen Bra Miljöval.

Hon blir ny chef för Bra Miljöval

Efter 32 år som chef över miljömärkningen Bra Miljöval går Eva Eiderström snart i pension och lämnar över posten till Sofie E Munteanu. Sofie E Munteanu har en bred erfarenhet av verksamhetsutveckling, upphandling och ledarskap främst inom hälsa- och sjukvårdssektorn

– Naturskyddsföreningen ligger mig varmt om hjärtat sedan barnsben och jag ser verkligen fram emot att leda vårt arbete inom hållbar konsumtion och resursanvändning, säger hon i en kommentar.    

Sofie E Munteanu är ekonom och jurist och har haft flera ledande roller främst inom hälsa- och sjukvårdssektorn. Hon kommer närmast från tjänsten som strategisk chef men har även arbetat som global produktchef, inköpschef och juridisk konsult.  

Eva Eiderström, som varit chef över miljömärkningen i 32 år, stannar kvar under någon månad för att det ska bli en smidig övergång och går därefter i pension under sommaren.   

– Under den korta tid vi gått parallellt har jag fått en inblick i Sofies personlighet och förhållningssätt. Jag ser hennes stora engagemang och det är med varm hand jag lämnar över det fortsatta arbetet till henne, avslutar hon.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.