Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

De är årets miljöhjältar

Utmärkelser Årets miljöhjältar är många – för det blev tre organisationer som tog hem priset i de tre kategorierna klimat, biologisk mångfald och Årets unga miljöhjälte. Bakom utmärkelsen står WWF Sverige.

De är årets miljöhjältar
Årets Miljöhjältar: Våra barns klimat (Frida Berry Eklund), Floraväktarna (Sofia Lund) och Fältbiologerna (Tove Lönneborg). Collagebild WWF

Tre miljöorganisationer får idag ta emot utmärkelsen Årets miljöhjälte vid WWF Sveriges höstmöte. Pristagarna är Våra barns klimat (tidigare Föräldravrålet), Floraväktarna och Fältbiologerna.

– Ett varmt grattis till alla pristagare. Ni är viktiga förebilder i arbetet för att skydda naturen och skapa engagemang för både dagens och framtida generationer, säger WWF:s generalsekreterare Håkan Wirtén i en kommentar.

Årets Miljöhjälte delas ut sedan 2010 och premierar insatser som är ett föredöme och inspiration, är nydanande och till största delen sker ideellt, på fritiden.

Så här lyder motiveringarna

Floraväktarna

”Florans Väktare – så som det namnet säger är Floraväktarna naturens egna förkämpar. Med beundransvärd uthållighet delar de sakkunnigt med sig av kunskaper och entusiasm till både gammal som ung i hela vårt avlånga land. Utan er – mindre flora och en fattigare svensk natur”.

Våra barns klimat (f.d. Föräldravrålet)

”Vi lånar endast denna planet av våra barn. Det har Våra barns klimat tagit fasta på. Med outtröttligt driv och kraft kämpar de för att skapa bättre förutsättningar för kommande generationer och att få denna generation att agera för det allra viktigaste vi har: en hållbar värld till våra barn och barnbarn.

Fältbiologerna

”Med outtröttlig kraft sedan mer än ett halvt sekel tillbaka ger Fältbiologerna ungdomar kraft och styrka att göra det som många vuxna inte klarar; att skapa förutsättningar, mod och verktyg att agera för en hållbar planet för kommande generationer. Vi säger – ni behövs, ni är starka, ni är vår framtid”!

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.