Flest kvinnor i topp i CSR-ranking

Näringsminister Maud Olofsson toppar rankingen över de hundra personer som nättidningen CSR i Praktiken.se tror kommer påverka företagens miljöarbete och sociala ansvarstagande mest under 2009. Tretton av de tjugo första platserna innehas av kvinnor.

– Till skillnad från traditionella listor som fokuserar på makt har vi valt att lägga fokus på hur mycket man kan påverka och vad man själv gör i praktiken. Många av personerna på listan har jobb man kanske inte normalt förknippar med makt men när vi undersökt vad de gör i praktiken, deras nätverk och påverkansmöjligheter blev det tydligt att många av dessa var just kvinnor, kommenterar Per Grankvist, chefredaktör på CSR i Praktiken.

Näringsminister Maud Olofsson tar förstaplatsen, inte främst för den makt hon har, utan för att hon lever som hon lär och därmed påverkar andra genom att vara en förebild för företagare, trots att hon är politker. På andra och tredje plats kommer Johan Öhnell, vd för Telge Energi, och Carina Lundberg Markow, chef ansvarsfullt ägande, Folksam.

/p>

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.