Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Finansbranschen bäst på miljöpolicys för it

IT Statistiska centralbyråns senaste undersökning om it på företag, visar att miljöpolicys för it-användning blir vanligare, och är mest förekommande i finanssektorn.

Finansbranschen bäst på miljöpolicys för it
Stock.xchng

Statistiska centralbyråns rapport ”Företagens användning av IT 2013” släpptes i januari och visar att mellan 25% och 41% av svenska företag med tio eller fler anställda har policys för miljövänligare it. SCBs har undersökt om företag har en policy eller motsvarande för att minska organisationens miljöpåverkan genom att: uppmuntra webb/telefon/videomöten istället för resor, uppmuntra till mindre energiförbrukning vid it-användning, ställa krav på miljöcertifiering vid upphandling av it, eller ta hänsyn till energiförbrukning vid inköp av system och hårdvara.

Finansbranschen bäst

Finansbranschen utmärker sig som den med mest miljöarbete inom it. 62% av de tillfrågade företagen inom finansiell verksamhet hade till exempel en policy för att de anställda skulle minska sin energiförbrukning när de använde it. Totalt bland alla branscher hade 41% av företagen en sådan policy.

SCBs undersökning visar också att andelen företag med miljöpolicys för it har ökat inom alla branscher sedan 2012.

Läs hela undersökningen här

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.