nr-logo

Hållbarhet i praktiken

De är bäst på miljöanpassad upphandling

Lunds kommun och Edita Västra Aros är årets vinnare av Utmärkt grön upphandlare och Utmärkt grön leverantör.

  • Annons 1

Priserna kommer att delas ut den 17 mars i samband med konferensen Grön upphandling. Men redan nu presenteras vinnarna. Lunds kommun koras som årets gröna upphandlare och tryckeriet Edita Västra Aros till årets gröna leverantör.

Motiveringen för årets gröna leverantör framhåller bland annat att företaget har arbetet målmedvetet under en lång period och att de har halverat energiförbrukningen samtidigt som de ökat produktionen med 30 procent.

Årets gröna upphandlare lyfts fram för att deras strukturerade arbetet på upphandlingsenheten har lett till att ekologiska livsmedel har ökat i andel från 3 procent till 34 procent på sex år. Målsättningen är att 40 procent ska vara ekologiskt fram till år 2012.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.