Arbetsgivarnas hållbarhetsarbete blir allt viktigare

Undersökning Arbetsgivarens fokus på hållbarhet blir alltmer betydelsefullt i takt med att Sveriges befolkning väljer sina jobb. Det visar en ny undersökning.

Arbetsgivarnas hållbarhetsarbete blir allt viktigare
Foto: Adobe Stock.

En ny undersökning, beställd av företaget Spacewell och genomförd av Sifo, avslöjar att arbetsgivarnas engagemang för hållbarhet blir allt viktigare för svenska arbetstagare.

En majoritet av den svenska befolkningen, 56 procent, anser att det har blivit viktigare att deras arbetsgivare aktivt arbetar med miljö och hållbarhet under de senaste fem åren. Undersökningen visar också att den mest påtagliga attitydförändringen har ägt rum bland kvinnor i åldersgruppen 18-29, där 63 procent svarar att hållbarhetsarbetet har fått ökad betydelse.

– Människors attityder driver förändring, så det är glädjande att allt fler vill arbeta på företag som prioriterar sitt miljöarbete. Svenska arbetsgivare har allt att vinna på att gå i täten för hållbara och energieffektiva arbetsplatser – både för att minska sin klimatpåverkan och sina kostnader, men även för att stärka sitt arbetsgivarvarumärke, säger Thomas Marx, IoT-expert på Spacewell, i en kommentar.

Om undersökningen

Kantar Sifo genomförde en undersökning genom online-intervjuer under perioden 12–21 maj 2023. De svarande utgjorde ett representativt urval av befolkningen, och totalt genomfördes 1 001 intervjuer.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.