2050 rekryterar miljöstrateg från Linköpings kommun

Karriär Konsultföretaget 2050 rekryterar Helena Kock-Åström. Hon har jobbat i 20 år med Linköping kommuns klimatarbete.

2050 rekryterar miljöstrateg från Linköpings kommun
2050

Helena är en av de senaste rekryteringarna som 2050 genomfört för att möta kundernas behov av kompetens inom klimat- och hållbarhetsfrågor. I nästan 20 år har hon arbetat som miljöstrateg åt Linköpings kommun där hon drivit utvecklingen för att göra Linköping koldioxidneutralt innan 2025 samt ansvarat för den miljöstrategiska utvecklingen i kommunen.

– Under 2018 har vi blivit mer påminda än någonsin om att klimatomställnigen behöver ske med rekordfart. En förutsättning för att vi ska lyckas är en stark samverkan mellan näringslivet, forskningen, civilsamhället och politiken. Ju längre vi kommer, desto fler positiva effekter kommer vi se att omställningen bidrar med i alla delar av samhället, säger Helena Kock-Åström.

Jobbat med flera myndigheter

Helena har lång erfarenhet av samarbeten med exempelvis miljödepartementet, Naturvårdsverket och Energimyndigheten samt en djup sakkunskap inom ett flertal klimat- och miljöområden.

– Klimatsmarta städer är en förutsättning i en fossilfri framtid. Ska vi lyckas med det krävs ett samarbete mellan näringslivet och det offentliga. Helena kan bidra med det genom att guida företag med bra klimatideìer till värdeskapande samarbeten med till exempel städer. Hon har också värdefull erfarenhet som underlättar för våra kunder att hitta stöd och finansiering, vilket kommer öka lönsamheten på hållbara investeringar för våra kunder, säger Markus Ekelund, vd för 2050.

Läs mer: SKL Kommentus förstärker inom hållbarhet

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.