nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Standard ska underlätta resande

En ny standard för information kring resor ska göra kollektivtrafiken smidigare.

  • Annons 1

För att en person som reser med kollektivtrafik ska få korrekt information om en resa från dörr till dörr är det många aktörer som behöver samordna information. Det är kollektivtrafik, kommuner, fastighetsägare, offentliga inrättningar, statliga myndigheter, med fler.

Idag samlas den här typen av information om framkomlighet in hos olika aktörer men utan en enhetlig standard. Därför är det svårt att bygga integrerade lösningar baserat på dessa data.

Den nya europeiska standarden ger ett gemensamt format för lagring av grunddata. Den ger alla aktörer på marknaden en plattform för hantering av geografisk information och framkomlighet för reseplanerare och navigeringsverktyg. Grunddata kan sedan utbytas mellan olika aktörer som vill tillhandahålla informationstjänster till resenärerna, skriver Sis Standard News.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.