nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Riksbyggen inför bilpool i Sundbyberg

Varför ha egen bil om det fungerar lika bra att dela? Den frågan ställer sig Gröna bilister och uppmanar fler företag och kommuner att införa bilpooler - som Riksbyggen gör i Sundbyberg.

  • Annons 1

Alla som flyttar in i Riksbyggens nya hus på Hamngatan i Sundbyberg kommer att få en egen bil som ingår i en nationell bilpool.

Enligt intresseorganisationen Gröna Bilister ersätter en så kallad bilpoolsbil fem privatägda bilar och vill uppmana fler företag och kommuner att prova på konceptet.

– Många behöver ha tillgång till bil men skulle vara glada att slippa äga den. Då är bilpoolen en spännande lösning som ger mer pengar över till annat samtidigt som bilismens klimatpåverkan minskar. Att de boende får en bilpoolsbil som är vikt åt dem är ett nytt sätt som vi hoppas sprider sig, säger Mattias Goldmann, talesperson för Gröna Bilister.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny global rapport: 33 lösningar för att halvera klimatutsläppen

Världen kan halvera utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser före 2030 med lösningar och teknik som finns i dag. Det är budskapet i en ny rapport av bland annat Future Earth, Johan Rockström, Stockholm Resilience Center, WWF och Ericsson som presenteras vid Global Climate Action Summit i Kalifornien.