Renoveringsbok årets innovation

Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond har utsett Rolf Kling, projektledare bakom Renoveringshandboken, till vinnare av Årets innovationspris. Syftet med boken är hållbar renovering av äldre byggnader.

Rolf Kling har varit projektledare på VVS-företagen i arbetet med att ta fram Renoveringshandboken för hus byggda 1950-75. Boken tar ett helhetsgrepp på renoveringsfrågorna. Syftet är att ge beslutsfattare ett gott underlag när de ska ta beslut om husrenoveringar. I veckan fick han pris för projektet när Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond utsåg årets innovation.

– Vi har fokuserat på själva husen och strategier för att samordna olika åtgärder och processer när det är dags för stambyte och badrumsrenovering. Det gäller att få med alla aspekter och välja hållbara strategier som är kostnadseffektiva på lång sikt, säger Rolf Kling i ett pressmeddelande.

Enligt Rolf Kling är det särskilt viktigt att passa på nu när många renoveringar för hus i åldersgruppen 1950-75 behöver åtgärdas, och en handbok med tips och råd om hur dessa bäst kan genomföras är på sin plats.

– Om Sveriges energimål ska kunna uppnås måste det till radikala åtgärder i det befintliga beståndet, sa Rolf Kling då han tog emot priset på 50 000 kronor.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste