Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Ofta långt mellan videomöten

Virtuella möten Det är många företag som använder videomöten, men de hålls långt ifrån så ofta som man kanske skulle kunna tro.

Ofta långt mellan videomöten
Shutterstock

Videomöten brukar ses som ett verktyg för att kunna ha bra möten utan att behöva resa, vilket reducerar utsläppen från verksamheten, sparar tid för personalen och minskar kostnaderna för resor. Men när Microsoft-partnern Connected Solutions låtit intervjua amerikanska företagsanvändare om deras videomötesvanor, visar det sig fortfarande vara svårt att få folk att använda video regelbundet, även när de har tillgång till tekniken. 41 procent av de tillfrågade hade visserligen tillgång till video som ett samarbetsverktyg men av dem var det nästan sex av tio som uppgav att de hade mindre än ett videomöte i månaden.

Någon större spontanitet när det gäller videoanvändandet är det inte heller, 81 procent av användarna uppgav att merparten av de möten de deltar i är bokade i kalendern – av någon annan. Mindre än en tiondel av videoanvändarna brukar själva vara den som bokar in videomöten.

Möjligheten att vara mer mobil är ofta en av de fördelar som framhålls med möten via video, men inte heller det har gjort något stor avtryck hos användarna. Bara 19 procent av användarna ansluter till videomöten via mobila enheter. Vanligast är istället att man använder videolösningen webbgränssnitt eller företagets uc-applikation i datorn.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.