Ny bok ska driva miljöpolitiken framåt

Juridik & Politik De tolv forskarna i Miljöforskningsberedningen har skrivit boken Miljöpolitikens spelplan som nu lämnats till miljöminister Åsa Romson. Syftet är driva miljöpolitiken framåt.

Ny bok ska driva miljöpolitiken framåt
Martina Huber/Regeringskansliet

– Vi i miljöforskningsberedningen hoppas att boken ska kunna bidra till den miljöpolitiska diskussionen och utformningen av framtidens miljöpolitik, säger beredningens huvudsekreterare Anders Turesson.

Boken analyserar och diskuterar miljöpolitikens föränderliga spelplan, dess framväxt, utvecklingslinjer och förutsättningarna för att utforma en handlingskraftig miljöpolitik med tydliga samhällseffekter, både nationellt och internationellt.

– Miljöpolitiken måste stå på en fast grund av vetenskap och kunskap. Rapporten är därför ett värdefullt inspel till den process vi nu är inne i med att utforma en effektiv miljöpolitik inför framtiden, säger klimat- och miljöminister Åsa Romson.

Miljöforskningsberedningen inrättades 2012 som en dialogarena mellan miljöministern och vetenskapssamhället. Sitter med gör bland andra Christian Azar, professor i Energi och miljö, Göran Finnveden, professor i miljöstrategisk analys och Kerstin Johannesson, professor i marin ekologi.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.