nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Från juni går Monica Normark in som tillförordnad chef. Detta tills tidigare chefen Thore Lindgren lämnar Sekab och går vidare i karriären. Tillförordnandet gäller året ut.

Monica Normark blir ny chef på cleantechföretaget Sekab E-Technology

Sekab E-Technology rekryterar Monica Normark som tillförordnad chef. Hon kommer jobba med att utveckla biobränsle till kraftverk och fordon.

  • Annons 1

Monica har sedan 2017 arbetat på företaget, med det EU-finansierade projektet Rewofuel, där hon bland annat utvecklat en storskalig produktion av bioflygbränsle och förnybar bensin.

– Allt man kan göra av olja kan man i stället göra av skog, vilket förstås är mycket bättre både för miljön och klimatet. Sekab E-Technology utvecklar teknologier för att göra just det, och vår teknologiplattform Celluapp är redo att användas i nya bioraffinaderier. Jag är stolt över att få leda vårt arbete för ett mer hållbart samhälle, säger Monica Normark, tillförordnad chef på Sekab E-Technology, i ett pressmeddelande.

Fler bioraffinaderier i EU

Projektet Rewofuel startade 2018 och Monica jobbar med Celluapp, som är en del av projektet. Målet med projektet är att starta fler bioraffinaderier i hela EU, där man använder restprodukter från skogen för att framställda flygbränslen och biodrivmedel.

– För att bryta oljeberoendet behövs tekniker som gör att vi kan använda förnybara råvaror för att tillverka till exempel drivmedel. Genom det här internationella samarbetet kan vi verkligen göra skillnad med vår världsledande teknik, säger Monica Normark.

Monica har också en doktorsexamen i kemi från Umeå universitet.

Läs mer: Tarkett: Politiker – ta större ansvar för cirkulariteten

Etiketter:, ,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4