Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Monica Normark blir ny chef på cleantechföretaget Sekab E-Technology

Karriär Sekab E-Technology rekryterar Monica Normark som tillförordnad chef. Hon kommer jobba med att utveckla biobränsle till kraftverk och fordon.

Monica Normark blir ny chef på cleantechföretaget Sekab E-Technology

Monica har sedan 2017 arbetat på företaget, med det EU-finansierade projektet Rewofuel, där hon bland annat utvecklat en storskalig produktion av bioflygbränsle och förnybar bensin.

– Allt man kan göra av olja kan man i stället göra av skog, vilket förstås är mycket bättre både för miljön och klimatet. Sekab E-Technology utvecklar teknologier för att göra just det, och vår teknologiplattform Celluapp är redo att användas i nya bioraffinaderier. Jag är stolt över att få leda vårt arbete för ett mer hållbart samhälle, säger Monica Normark, tillförordnad chef på Sekab E-Technology, i ett pressmeddelande.

Fler bioraffinaderier i EU

Projektet Rewofuel startade 2018 och Monica jobbar med Celluapp, som är en del av projektet. Målet med projektet är att starta fler bioraffinaderier i hela EU, där man använder restprodukter från skogen för att framställda flygbränslen och biodrivmedel.

– För att bryta oljeberoendet behövs tekniker som gör att vi kan använda förnybara råvaror för att tillverka till exempel drivmedel. Genom det här internationella samarbetet kan vi verkligen göra skillnad med vår världsledande teknik, säger Monica Normark.

Monica har också en doktorsexamen i kemi från Umeå universitet.

Läs mer: Tarkett: Politiker – ta större ansvar för cirkulariteten

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.