Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Branschorganisationen ePURE får ny ordförande

Karriär Alarik Sandrup, näringspolitisk chef på Lantmännen, blir ny ordförande för branschorganisationen för Europas etanolproducenter.

Branschorganisationen ePURE får ny ordförande
ePURE

– Klimatfrågan växer allt starkare i hela EU och inte minst transporternas ökande utsläpp oroar såväl lagstiftare som allmänhet. Europeisk etanol är tveklöst en av de mest kostnadseffektiva och hållbara lösningarna för att vända den negativa klimattrenden. Genom vårt engagemang i ePURE kan Lantmännen och Lantmännens medlemmar bidra till att både lösa klimatproblematiken och att skapa bättre förutsättningar för europeisk etanolproduktion, säger Alarik Sandrup.

Baserad i Bryssel

ePURE representerar europeiska producenter av förnybar etanol. Branschorganisationen bevakar sina medlemmars intressen gentemot EU:s institutioner, intressenter inom industrin, media, forskningsvärlden och allmänheten.

I dag har organisationen sex personer anställda, är baserad i Bryssel och omfattar 34 medlemsföretag med cirka 50 anläggningar i 16 olika EU-länder. Medlemmarnas verksamheter motsvarar sammanlagt cirka 85 procent av all produktion av förnybar etanol i Europa.

Läs mer: Landshövding blir styrelseordförande för 2050 Consulting

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.