Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Skånemejerier växlar upp och anställer hållbarhetschef

Karriär I samband med lanseringen av Skånemejeriers hållbarhetsrapport rekryterar företaget en ny hållbarhetschef. Hon kommer närmast från Region Skåne.

Skånemejerier växlar upp och anställer hållbarhetschef
Skånemejerier

Jeanette Flodqvist blir ny hållbarhetschef på Skånemejerier.

Som hållbarhetschef kommer hon spela en central roll i företagets resa mot att försöka bli det mest hållbara mejeriet i Sverige.

— Det finns ett stort samhällsengagemang på Skånemejerier och företaget tar klimatförändringarna på största allvar. Dessutom sker ett brett arbete för att stärka utvecklingen till ett cirkulärt livsmedelssystem, vilket är ett viktigt bidrag för att vi ska kunna uppnå FN:s hållbarhetsmål. Jag ser väldigt mycket fram emot att bidra till detta och fortsätta utveckla Skånemejeriers hållbarhetsarbete i min nya roll, säger Jeanette Flodqvist.

Stora satsningar på hållbarhetsområdet

Skånemejeriers produktion drivs i dag till 97 procent av förnybar energi. Samtliga mjölkgårdar är certifierade enligt Iso 9001 med särskilt fokus på djuromsorg, biologisk mångfald och säkerhet.

Företaget har också satsat på att minska matsvinnet. Detta genom att minska antalet kasserade produkter på Malmömejeriet med 70 procent och att samarbeta med Stadsmissionen kring överskottsprodukter.

Läs mer: Domstol förbjöd skogsplantering

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.