nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Skånemejerier hållbarhetschef
Hon kommer närmast från rollen som näringslivsutvecklare på Region Skåne, där hon arbetat med regional utveckling, hållbart jord- och skogsbruk samt framtagandet av Skånes livsmedelsstrategi. FOTO: Skånemejerier

Skånemejerier växlar upp och anställer hållbarhetschef

I samband med lanseringen av Skånemejeriers hållbarhetsrapport rekryterar företaget en ny hållbarhetschef. Hon kommer närmast från Region Skåne.

  • Annons 1

Jeanette Flodqvist blir ny hållbarhetschef på Skånemejerier.

Som hållbarhetschef kommer hon spela en central roll i företagets resa mot att försöka bli det mest hållbara mejeriet i Sverige.

— Det finns ett stort samhällsengagemang på Skånemejerier och företaget tar klimatförändringarna på största allvar. Dessutom sker ett brett arbete för att stärka utvecklingen till ett cirkulärt livsmedelssystem, vilket är ett viktigt bidrag för att vi ska kunna uppnå FN:s hållbarhetsmål. Jag ser väldigt mycket fram emot att bidra till detta och fortsätta utveckla Skånemejeriers hållbarhetsarbete i min nya roll, säger Jeanette Flodqvist.

Stora satsningar på hållbarhetsområdet

Skånemejeriers produktion drivs i dag till 97 procent av förnybar energi. Samtliga mjölkgårdar är certifierade enligt Iso 9001 med särskilt fokus på djuromsorg, biologisk mångfald och säkerhet.

Företaget har också satsat på att minska matsvinnet. Detta genom att minska antalet kasserade produkter på Malmömejeriet med 70 procent och att samarbeta med Stadsmissionen kring överskottsprodukter.

Läs mer: Domstol förbjöd skogsplantering

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4