Miljöpris till svensk industriman

Industrimannen Per Grunewald, tidigare miljöchef på Electrolux, tilldelas Världsnaturfondens Carl Mannerfeltpris 2002. Han får priset på 100 000 kronor för sina insatser för att förena miljöanpassning med affärsmässighet. Juryn består av ledamöter från WWF, IVA och Svenskt Näringsliv.

– Det är en stor ära och för mig är symboliken i detta viktig eftersom jag anser att nyckeln till framgång i miljöarbetet är att identifiera gemensamma drivkrafter mellan olika intressegrupper, säger Per Grunewald, i ett pressmeddelande. Sedan mitten av 2002 ingår Grunewald i ledningen för investmentbolaget Bure Equity, med ansvar för ett av tre investeringsområden.

Juryns motivering är att Per Grunewald räknas som en av pionjärerna i utvecklingen av formerna för det marknadsdrivna miljöarbetet, som förenar miljöanpassning med affärsmässighet. I sin verksamhet som miljöchef på Electrolux har han varit idégivande inom funktionsförsäljning och tillämpning av livscykelanalysen som verktyg i miljöarbetet. Såväl i vårt land som internationellt är han en god representant för det nya synsättet inom svenskt näringslivs miljöarbete. Vid en sammankomst den 28 november på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien får pristagaren motta prispengarna och diplom signerat av kung Carl XVI Gustaf.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.