Hon ska göra Sollentuna klimatneutralt

Karriär Sollentuna kommun fortsätter sitt arbete mot att uppnå klimatneutralitet genom att tillsätta en projektledare som ska leda arbetet framåt.

Hon ska göra Sollentuna klimatneutralt
Charlotta Hedberg, ny projektledare för Sollentunas arbete med att bli en klimatneutral kommun.

Sollentuna kommun har som mål att vara den första kommunen som inte överskrider jordens resurser. För att leda detta arbete har kommunen rekryterat Charlotta Hedberg som projektledare. Charlotta Hedberg har lång erfarenhet från bland annat Skanska-koncernen, där hon fokuserat på strategiskt arbete inom klimat- och hållbarhetsområdet.

– Jag trivdes väldigt bra med mitt tidigare arbete. Men när jag såg annonsen där Sollentuna sökte en projektledare för att bli klimatneutrala, var jag bara tvungen att söka. Det här är precis det jag brinner för, säger hon i en kommentar.

Jonas Riedel (C), ordförande i Miljö- och klimatnämnden i Sollentuna, uttrycker hopp om att rekryteringen kommer att förstärka påverkan inom kommunkoncernen och att de kan fortsätta att gå från ord till handling.

– Att dessutom få in Charlotta Hedberg, med all hennes erfarenhet och kunskap, i projektledarrollen känns väldigt bra. Det ska bli mycket spännande att driva detta arbete tillsammans med henne och alla duktiga medarbetare, säger han.

Charlotta Hedberg betonar att ett betydande fokusområde kommer att vara de krav som kommunen ställer i sina upphandlingar och hur de mer effektivt kan säkerställa att dessa krav harmoniserar med deras klimatmässiga ambitioner genom noggrann uppföljning.

– Mycket handlar om att ställa rätt krav och på ett samlat sätt samarbeta med externa parter, allt från leverantörer av skolmat till andra samarbetsparter och byggföretag, avslutar hon.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.