Hon ska gör e-handeln mer hållbar

Karriär Louise Klüwer kliver in i rollen som konsultbolaget Impacts första hållbarhetschef. Bolaget verkar inom e-handel och har som mål att driva branschen mot att bli mer hållbar.
– Hållbarhet bör inte betraktas som något hinder för lönsamhet, utan snarare som en katalysator för positiv förändring och meningsfull tillväxt, säger Louise Klüwer i en kommentar.

Hon ska gör e-handeln mer hållbar
Foto: Pressbild/Adobe Stock.

Impact är ett skandinaviskt konsultbolag som är specialiserade inom e-handel och arbetar bland annat med varumärkena Arla, Acne, Diesel och Lego.

Som ett steg i sitt hållbarhetsarbete anställer nu bolaget sin första hållbarhetschef, Louise Klüwer. Hon har tidigare arbetat med att hjälpa varumärken som Ikea, Lego och Adidas.

Ser en paradox i sitt uppdrag

I ett pressmeddelande säger hon att hållbarhet kan bidra till att öka lönsamheten, driva optimering, sänka kostnaderna, minska riskerna, locka talanger och främja innovativa affärsmodeller. Samtidigt uppger Louise Klüwer att hon ser en paradox i sitt nya uppdrag.

– Handel är lika med konsumtion, och konsumtion är i grunden inte särskilt hållbart. Dessutom ligger branschen efter när det handlar om att göra våra gröna ambitioner till lösningar som våra kunder kan dra nytta av. Men jag tror att det bidrar till att frågan blir ännu mer relevant att lyfta. Vårt mål är att skapa en ny normalitet och inspirera till förändring i en bransch där det verkligen räknas, kommenterar hon.

Nyckelspelare i bolagets hållbarhetsresa

I pressmeddelandet uppger också bolaget vd Kasper Holst, att de har som mål att leda branschen mot en mer miljömedveten och ansvarsfull digital e-handel. I det arbetet menar han att Louise Klüwer kommer ett bli en viktig nyckelperson.

– Med Louise i teamet får vi en engagerad konsult som kan bistå våra B2C- och B2B-kunder i deras sökande efter hållbara lösningar, och jag är övertygad om att hon kommer att höja kvaliteten på det arbete vi redan gör för att implementera vår agenda för hållbarhet, säger Kasper Holst, vd för IMPACT Commerce i en kommentar.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.