nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Melanie Sjögren tillträder som hållbarhetsansvarig för Stockholm Gas. FOTO: Stockholm Gas

Hon blir ny hållbarhetsansvarig för Stockholm Gas

Tjänsten är ny och tillsätts för att utveckla Stockholm Gas mot en cirkulär affärsmodell.

  • Annons 1

Melanie Sjögren tillträder som hållbarhetsansvarig för Stockholm Gas. Målet för Melanie och Stockholm Gas är att bidra till en ökad och utvecklad användning av biogas i Stockholm med omnejd.

Biogasen börjar bli en betydande del av Stockholm Gas verksamhet och efterfrågan ökar stadigt, särskilt i restaurangsegmentet. Om efterfrågan fortsätter i samma takt räknar Stockholm Gas med att biogasen dominerar verksamheten inom ett par år.

– Det finns fantastiska möjligheter för biogasen att hållbart utveckla exempelvis restaurangsektorn, livsmedelsindustrin och processindustrin och jag ser fram emot att få lägga mer av min tid på detta tillsammans med mina kollegor, säger Melanie Sjögren.

Kan verksamheten sedan tidigare

– Vi ser en ökad efterfrågan från våra kunder eftersom allt fler blir medvetna om nyttan med biogas. Melanie kommer spela en nyckelroll i att driva den utvecklingen säger Renée Josefsson, vd för Stockholm Gas.

Melanie kan verksamheten väl genom sina tidigare roller som energicontroller och affärsutvecklare på Stockholm Gas. Hon menar att en del av det nya jobbet handlar om att göra fler medvetna om biogasens nyttor.

– Den är ett bra exempel på cirkulär ekonomi där näring, material och energi återgår i ett kretslopp. Jag är övertygad om att biogasen kan bidra till att lyfta Stockholm mot en cirkulär ekonomi, avslutar Melanie.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.