Hon blir ny hållbarhetsansvarig för Stockholm Gas

Cirkulär ekonomi Tjänsten är ny och tillsätts för att utveckla Stockholm Gas mot en cirkulär affärsmodell.

Hon blir ny hållbarhetsansvarig för Stockholm Gas
Stockholm Gas

Melanie Sjögren tillträder som hållbarhetsansvarig för Stockholm Gas. Målet för Melanie och Stockholm Gas är att bidra till en ökad och utvecklad användning av biogas i Stockholm med omnejd.

Biogasen börjar bli en betydande del av Stockholm Gas verksamhet och efterfrågan ökar stadigt, särskilt i restaurangsegmentet. Om efterfrågan fortsätter i samma takt räknar Stockholm Gas med att biogasen dominerar verksamheten inom ett par år.

– Det finns fantastiska möjligheter för biogasen att hållbart utveckla exempelvis restaurangsektorn, livsmedelsindustrin och processindustrin och jag ser fram emot att få lägga mer av min tid på detta tillsammans med mina kollegor, säger Melanie Sjögren.

Kan verksamheten sedan tidigare

– Vi ser en ökad efterfrågan från våra kunder eftersom allt fler blir medvetna om nyttan med biogas. Melanie kommer spela en nyckelroll i att driva den utvecklingen säger Renée Josefsson, vd för Stockholm Gas.

Melanie kan verksamheten väl genom sina tidigare roller som energicontroller och affärsutvecklare på Stockholm Gas. Hon menar att en del av det nya jobbet handlar om att göra fler medvetna om biogasens nyttor.

– Den är ett bra exempel på cirkulär ekonomi där näring, material och energi återgår i ett kretslopp. Jag är övertygad om att biogasen kan bidra till att lyfta Stockholm mot en cirkulär ekonomi, avslutar Melanie.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.