Han blir gruvbolagets nya hållbarhetschef

KARRIÄR Copperstone Resources omorganiserar sin koncernledning och utnämner fem nya chefer, inklusive en ny hållbarhetschef.

Han blir gruvbolagets nya hållbarhetschef
Peter Wihlborg, ny hållbarhetschef på Copperstone Resources.

Gruvbolaget Copperstone Resources har utsett Peter Wihlborg som ny miljö- och hållbarhetschef, där han ersätter Anders Lundqvist, som fortsatt kommer att arbeta med företaget. Wihlborg tillträder den nya rollen omedelbart.

Dessutom har bolaget utsett Anna Tyni till vice VD, Christopher Wikman till chef för gruvdriften, Tove Thelin Täckdal till anrikningschef och Thomas Nordmark till Infrastrukturchef.

”Vi håller på att skala upp verksamheten för att bli en av de ledande i Europa inom ansvarsfullt producerad koppar. Förändringarna innebär att vi förenklar och anpassar organisationen till den fas vi befinner oss i och säkerställer att vi kan hålla ett fortsatt högt tempo i förberedelsearbetet för att återöppna Viscariagruvan”, säger Jörgen Olsson, vd för Copperstone, i en kommentar.

Peter Wihlborg har tidigare arbetat med miljörådgivning, miljötillstånd, miljöutredningar, avfallshanteringsplaner, bearbetningskoncessioner, MKB-projekt och miljöprovtagning för ett flertal gruvkunder som Boliden Mineral AB, Kaunis Iron AB, Lundin Mining, Zinkgruvan Mining AB, Dragon Mining Ltd, LKAB och Agnico Eagle Sweden AB.

Peter Wihlborg kommer senast från rollen som senior miljövetare hos Geosyntec Consultants.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.