Halverade transporter till Systembolaget

Färre lastbilar på vägarna och minskade kostnader. Det blir verklighet när Carlsberg Sverige tar över distributionen av VSDs och Vin & Sprits produkter. Meningen med samarbetet är att minska miljöbelastningen och förbättra logistiken.

Halverade transporter till Systembolaget

Carlsberg Sverige, Vin & Sprit och Systembolaget påbörjade sitt samarbete redan 2006. Nu utvidgas samdistributionen med logistikföretaget VSDs dryck, och meningen är alltså att minska transporterna för en bättre miljö.

Idag har Carlsberg 18 terminaler runt om i Sverige, och det är dit VSD och Vin & Sprit levererar beställningarna från Systembolaget. På terminalerna sammanförs godset för att sedan köras ut till alla Systembolagets butiker.

Minskade kostnader

Peter Nilsson, Supply Chain direktör på Carlberg, säger i ett pressmeddelande att i och med samarbetet samkörs cirka 40 procent av all dryck som Systembolaget säljer. Leveranstillfällena minskar med cirka 60 procent per butik och körsträckorna nästintill halveras.

Anitra Steen, vd för Systembolaget uttalar sig också om effektiviseringen som samdistributionen medför. Hon säger också att den minskade kostnaden som det medför, bör kunna komma kunderna till del.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.