Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Hållbarhet vävs in i undervisningen på Handels

Ekonomi Nu ska alla studenter på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet utbildas i hållbar utveckling. Enligt ett beslut i skolans fakultetsstyrelse ska hållbarhetsaspekter finnas med som kunskapsmål i utbildningsplanen för skolans samtliga program.

Hållbarhet vävs in i undervisningen på Handels

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har en lång tradition av forskning gällande hållbarhet. Den forskningen har genererat ett stort antal kurser med hållbarhetsrelaterat innehåll. Intresserade studenter har därför haft goda möjligheter att inkludera hållbarhetsinriktade kurser i sin utbildning. Men nu tas frågorna ett steg längre och vävs in i programmen som ett obligatoriskt moment för alla som läser på Handelshögskolans kandidat- och masterprogram

– Vår strategi är att våra elever inte bara ska lämna oss med mycket kunskap, utan att de ska gå ut i arbetslivet som ansvarsfulla människor med kunskap och redskap för att kunna bidra till en bättre värld, säger Olof Johansson-Stenman, prodekan vid Handelshögskolan i Göteborg.

Detta innebär att alla, oavsett intresse, kommer att få med sig kompetens kring hållbarhet från utbildningarna. Redan nu i oktober sparkar satsningen igång med en hållbarhetsdag för förstaårselever där de får ta del av inspirerande föreläsningar och seminarier.

Men Olof Johansson-Stenman konstaterar att den stora skillnaden är vad som händer i föreläsningssalarna. För många lärare är detta också nytt. Förutom vidareutbildning och stöd i organisationen kommer lärarna därför även att få möjlighet att uppdatera sina kunskaper i seminarieform.

Nästa steg är att ta fram kriterier för mål och uppföljning och integrera detta i studenternas lärandemål.

– Detta är en process som pågått i många år och för mig är det riktigt roligt att vi nu kommit så här långt. Vår ambition är att göra skillnad, i utbildningen på kort sikt och i samhället på lång sikt, poängterar Olof Johansson-Stenman.

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.