Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Framtiden är (åtminstone mer) cirkulär

nytt nummer Höstens första utgåva av Miljö & Utveckling har temat cirkulär ekonomi. Sällan har jag pratat med så många entusiastiska, energiska och framåtblickande personer som inför det här temat.

Framtiden är (åtminstone mer) cirkulär
Ingar Lindholm, chefredaktör på Miljö & Utveckling. Foto: Mikael Sjöberg

Det här med att gå runt i cirklar brukar inte ses som något positivt. Orienteraren vill i mål, inte irra omkring i skogen. Den som orsakar ett rundgångstjut under webbmötet blir inte populär. Själva uttrycket att gå runt i cirklar beskriver någon som inte kommer någon vart. Det går liksom bara runt, runt. Riktning saknas.

Stort intresse för projekten

Men när vi kommer till cirkularitet, då är rundgången istället något som tycks tillföra energi. Sällan har jag pratat med så många entusiastiska, energiska och framåtblickande personer som inför nummer 4 2020 av Miljö & Utveckling, med tema cirkulär ekonomi. Till och med under den värsta coronaperioden i våras sprudlade Marcus Linder på Rise och berättade om nyanställningar och stort intresse för projekt kopplade till cirkularitet.

På Tarkett, som arbetat länge med frågan, jagas det febrilt efter bättre begagnat material. Men mest energi av alla har nog ändå Matilda Jarbin, hållbarhetschef på Giab, som porträtteras i det här numret.

Och inte springer de runt i cirklar heller. Siktet är inställt på en mer hållbar framtid och alla hinder är till för att övervinnas. Det är helt enkelt inte vägen framåt som går i cirklar. Det är målet som är runt.

Ingar Lindholm, chefredaktör Miljö & Utveckling

PS Ta en prenumeration på vårt nyhetsbrev! Det kostar inget, och kommer en gång i veckan i din brevlåda.

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.