Fem nominerade till europeiskt avfallspris

Avfall Sverige har valt ut fem projekt som ska tävla om utmärkelsen European Waste Reduction Awards, ett projekt för att minska avfallet i Europa.

Fem nominerade till europeiskt avfallspris

Projektet anordnades för tredje året i rad och engagerade 1 700 projekt i 20 länder. De nominerade bidragen som ska tävla för Sverige handlar om att minska avfallet inom olika branscher och samhällsinstanser.

I kategorin förvaltning/offentlig institution/ myndighet har ett webbprojekt för avfallsminskning i Gävle utsetts. Tyréns och Region Skåne har nominerats för sitt strategiska arbete med att ta fram en bild av ett flöde av en produkt. Det har skett genom en lean-inspirerad metod för att få en bättre överblick av material i vården så att saker inte slängs eller köps in i onödan.

Förbundet Agenda 21 nominerades i kategorin förening/organisation genom en konferens för hållbar utveckling där 120 gymnasielever i Västerås deltog. Bjurhovdaskolan i Västerås får representera alla skolor som deltagit i årets tävling.

Det femte bidraget är Medveten Konsumtion, som via facebookappen skänkes.se uppmuntrat konsumenter att byta saker med varandra och ta vara på jordens resurser.

Det bästa projektet för minskat avfall av alla europeiska bidrag utses av en oberoende europeisk jury och får ta emot sitt pris i Bryssel nästa år.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.