Färre sparar hållbart

Enligt SPP minskar spararnas vilja att investera i företag som bedriver ett hållbarhetsarbete. En förklaring tros vara att kunderna är osäkra på om hållbarhetsarbete ger högre avkastning.

Bara 19 procent av de tillfrågade kunderna svarade att de sparar hållbart, medan siffran 2011 var 26 procent. Även i andra frågeställningar visar konsumenterna att de känner sig mer osäkra nu än för ett år sedan. Resultatet framkommer i en undersökning som gjorts av SPP, som erbjuder rådgivning kring sparande, pension och försäkringar.

SPP:s hållbarhetschef Stina Billinger menar i ett pressmeddelande att konsumenternas tveksamhet kan bero på motsägelsefulla budskap om hållbarhetsarbetets betydelse för företagens lönsamhet, och att alla parter nu borde växla upp sitt hållbarhetsengagemang.

– Det gäller politiker, företag och konsumenter. Vi måste få till ramverken, företagen måste ha orken att ställa om från grunden och konsumenterna måste på allvar premiera det hållbara valet. Även inom sparandet. Det är så tydligt att de bolag som tagit till sig de globala utmaningarna är de som kommer bli mest lönsamma på lång sikt samtidigt som de bidrar till positiv samhällsutveckling.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.