nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Bil Sweden får ny vd

Efter 12 år lämnar Bertil Moldén posten som vd för Bil Sweden. Hans efterträdare har bland annat varit vd för elbilstillverkaren Nevs.

Mattias Bergman, ny vd på Bil Sweden.
  • Annons 1

Från den 1 februari blir Mattias Bergman vd på branschorganisationen Bil Sweden. Han är civilekonom och har bland annat arbetat på Exportrådet med svenska företags expansion i Asien. Under de senaste fem åren har han varit vd för elbilstillverkaren Nevs samt varit dess representant i Bil Swedens styrelse.

– Fordonsindustrin går igenom en stor förändring just nu både avseende ny teknologi och nya affärsmodeller. Det innebär både affärsmöjligheter och utmaningar för våra medlemmar och oss som branschorganisation. Mattias Bergman tar med sig relevant erfarenhet och nätverk till sin nya roll som vd, säger Magnus Jonsson ordförande i Bil Sweden.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.