nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Tomas Carlsson, nu vd och koncernchef på Sweco. FOTO: Sweco

Tomas Carlsson lämnar vd-rollen på Sweco

Efter fem år lämnar Tomas Carlsson rollen som vd och koncernchef på Sweco för att bli ny koncernchef på NCC.

  • Annons 1

– Under sina fem år på Sweco har Tomas lett utvecklingen från ett starkt nordiskt företag till att bli det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa. Tomas har varit avgörande i Swecos framgångsrika utveckling, vilket har resulterat i betydande aktieägarvärden, säger Johan Nordström, styrelseordförande Sweco.

Styrelsen har inlett processen med att utse en efterträdare. Tomas kommer att fortsätta i sin nuvarande roll till juli 2018.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.

Rapport om fem grader varmare klimat

Om jordens medeltemperatur överskrider två grader, finns risken att det inte tar stopp där, utan går upp till fyra eller rentav fem grader. Det har forskare från Stockholm Resilience Centre kommit fram till i en ny studie.