Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

6 knep till ökat engagemang

Engagemang Har du svårt att få medarbetarna engagerade i verksamhetens miljöarbete? Här listar vi några knep.

6 knep till ökat engagemang

1) Sociala bevis

Människor är flockdjur och gör gärna som alla andra…

Om flera av dina vänner tipsar om en film eller har börjat träna zumba, då blir du inspirerad, eller hur?

Att engagera genom att hänvisa till andra är ett bra knep för att få med sig fler. Så samla in data om vilka miljöknep som är populära just nu, eller hänvisa till andra organisationer och hur de jobbar och använd det som underlag i din kommunikation.

2) Goda relationer

Ett bra socialt klimat där man hjälper varandra ökar benägenheten att ta ansvar för mer än det formellt förväntade. Den viljan föds nämligen i dialog mellan människor. Om en medarbetare som behöver hjälp av en kollega inte själv följer de sociala reglerna och hjälper till i liknande situationer är det inte heller säkert att han eller hon får hjälp. Relationen mellan medarbetarna är därför väldigt viktig.

3) Upplys

Dina medarbetare behöver förstås förstå varför det är viktigt att de bryr sig om ert miljöarbete. Är det bra för affärerna? Varumärket? Vad får deras beteendeförändringar för reell effekt? Delaktighet kräver kunskap.

4) Lyssna

Be medarbetarna om förslag på hur ni kan förbättra ert miljöarbete både visionärt och i vardagen. Ge dem kanaler att lämna sina idéer och återkoppla vad som händer med deras förslag. Motivera genom att lyfta fram deras idéer i nyhetsbrev eller på personalmöten. När vi är delaktiga blir vi också mer engagerade.

5) Introducera

Se till att miljöfrågorna blir en del i introduktionen av nyanställda. Hur kan man göra gröna val hos er? Varför är det viktigt? En miljöutbildning för alla nyanställda är också ett bra sätt att förankra. En webbaserad utbildning kan vara ett alternativ.

6) Väl rätt personer

Anställ människor som har ett engagemang i hållbarhetsfrågor. Att lägga in det som ett kriterie vid nyanställningar kommer garanterat att lyfta ert miljöarbete!

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.