nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Teaterskeppet Almedalen
Dagens seminarium handlar om offentlig upphandling och dess förmåga att driva hållbarhet. Är det ett effektivt styrmedel? FOTO: Sustainable Innovation

Miljö & Utveckling och Sustainable Innovation i Almedalen 2018

Miljö & Utveckling kommer äntligen till Almedalen!
I samarbete med Sustainable Innovation kommer M&U att göra Teaterskeppet till en av de viktigaste hållbarhetsarenorna i Almedalen under 2018.

  • Annons 1

Sustainable Innovation driver ett 30-tal utvecklingsprojekt med syfte att skapa ett energi- och resurssnålt samhälle. Sedan 2009 har de arrangerat en arena för hållbarhetsfrågor på Teaterskeppet i Visby Hamn. Under förra året hölls omkring 40 seminarier som tillsammans drog en publik på cirka 3 000 personer. Några av de områden som kommer att vara i fokus under 2018 är klimat, småskalig energiproduktion, mobilitet som tjänst och social hållbarhet.

– Vår ambition är att skapa en arena för hållbarhet där företag kan mötas, nätverka och byta idéer. Sustainable Innovation tror på att bryta stuprör och på att samarbeta kring hållbarhetsfrågor. Almedalen är en bra plattform för detta, säger Jessica Kriström, kommunikationschef på Sustainable Innovation.

M&U som mediapartner

Under 2018 går Miljö & Utveckling in som mediapartner till Sustainable Innovation. Bland annat kommer tidningen att arrangera egna seminarier och utfrågningar på Teaterskeppet.

– Vi är väldigt glada över det här samarbetet och över att kunna bidra till att det blir ett ökat fokus på hållbarhetsfrågor i Almedalen under detta viktiga valår, säger Catrin Offerman, chefredaktör för tidningen Miljö & Utveckling.

Via Miljö & Utveckling kommer det också att finnas möjlighet att köpa seminariepaket med tid på scen för verksamheter som behöver en arena i Almedalen.

Söndagen den 1 juli kickar arrangemanget igång med ett mingel på Teaterskeppet. Sedan följer flera intensiva dagar med hållbarhet i fokus.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4