Uppåtgående trend för Kravmärkta kök

Under fjolåret ökade antalet Kravmärkta restauranger från 600 till 800. Restaurang Brydlings i Stockholm är en av de som certifierat sig. Resultatet: från noll till hundra procent ekologisk mat på ett år.

Uppåtgående trend för Kravmärkta kök

För att få Kravcertifiering måste köken köpa in ekologiska livsmedel. Beroende av hur stor andel ekomat köket har får man en, två eller tre märken. Under 2012 certifierades cirka 200 restauranger i Sverige. En av dem är Restaurang Brydlings i Stockholm.

– Vi har gått från noll till nästan 100 procent ekologiskt på ett år. Att göra ett så stort hopp kräver att man tänker till, men vi visar ju att det går, säger Jörgen Calmsund som tillsammans med sin fru och svägerska driver restaurangen.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.