Tävla i hållbar innovation

Har du en produkt eller tjänst som kan minska koldioxidutsläppen och nå marknaden inom två år? Då kan du belönas med en halv miljön euro i den internationella tävlingen Green Challange.

Tävlingen arrangeras av Postkodlotteriet och genomförs för sjätte året i rad. Syftet är att få fram hållbara produkter och tjänster som kan minska koldioxidutsläppen. Användarvänlighet, kvalitet och design är ytterligare bedömningskriterier och ett krav är att produkten eller tjänsten ska kunna lanseras inom två år. Vinnaren får en halv miljon euro och ytterligare ett eller två bidrag belönas med 2000 000 euro.

Förra året tog sig svenske Svante Bengtsson på Rehact till final med sitt uppvärmnings- och ventilationssystem som sänker energibehovet i hus med 85 procent. Vann gjorde ett bidrag från Australien med en dusch som sänkte energi- och vattenförbrukning samt kostnaden med 70 procent.

Green Challange är öppen mellan den 2 maj och 30 augusti 2012. Efter en första gallring väljs fem till åtta delfinalister som får presentera sitt bidrag inför en internationell jury i Holland. Finalisterna får resa till New York där förstapriset tillkännages under Clinton Global Initiatives årsmöte som inleder New Yorks klimatvecka den 23 september 2012.

/p>

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.