Sweco utser ny hållbarhetschef

Karriär Nu har Sweco utnämnt Sofie Absér till den nya hållbarhetschefen för divisionen Transport Infrastructure. Hon kommer senast från Swecos division för miljö och samhällsplanering.

Sweco utser ny hållbarhetschef
Sofie Absér, hållbarhetschef på Sweco Transport Infrastructure.

Sofie Absér har fått rollen som hållbarhetschef för Swecos division Transport Infrastructure. Divisionen består av 1 700 medarbetare som arbetar inom transportinfrastruktur och erbjuder expertis inom byggnation av trafiksystem, broar, tunnlar, vägar och järnvägar.

Hon kommer senast från en befattning som Senior Green Transformation Strategist inom Swecos division Environment & Planning och har tidigare erfarenhet från företag som Skanska och WSP.

I sin nya roll, som hon tillträdde den 1 september, kommer hon att arbeta med att implementera klimatsmarta transportsystem och vara en del av Sweco Sveriges hållbarhetsråd.

– Jag ser fram emot att tillsammans med kollegorna på Sweco vara med och påverka utvecklingen av transportinfrastruktur i tidiga skeden. Det som är extra spännande med just infrastruktur är att det ofta handlar om så stora projekt och hållbarhetsarbetet kan därmed göra stor skillnad för klimatet. Vi behöver använda den samlade kunskap som finns i branschen samtidigt som vi hittar nya innovationer och tekniker som kan utveckla oss vidare, säger Sofie Absér, i en kommentar.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.