Stockholmstrafiken ISO-certifieras

400 bussar och 1300 medarbetare på Nobina Sverige, som trafikerar Stockholmstrafiken, har blivit ISO-certifierade. Till sommaren hoppas man att hela verksamheten inom SL-trafiken ska vara certifierad.

Stockholmstrafiken ISO-certifieras

Nobina Sverige, tidigare Swebus, fick sina första ISO-certifikat för kvalitet och miljö i mars 2009. Huddinge, Botkyrka, Södertälje och Tyresö hör till de trafikområden som certifierats, men till sommaren hoppas man att hela verksamheten i Stockholm, som innefattar cirka 2 000 medarbetare och 700 bussar som körs åt SL ska vara certifierad. När Stockholm blivit klart fortsätter sedan arbetet med att certifiera alla trafikområden i Sverige.

– Syftet med ISO-certifieringen är att påtagligt minska vår miljöpåverkan och att få nöjdare kunder genom att hela tiden mäta och följa upp det som påverkar kundupplevelsen, säger Mathias Mårtensson, kvalitetsanalytiker på Nobina Sverige.

Kvittens på kvaliteten

Miljö- och kvalitetsarbetet är redan en integrerad del av koncernens verksamhetsstyrning och arbetet med certifiering har därför gått smidigt.

– Certifieringen innebär att vi fått en kvittens på kvaliteten i det omfattande miljö- och kvalitetsarbete som vi redan bedriver inom Nobina, säger Jan Bosaeus, vd på Nobina Sverige.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.