Skanskas laboratoriechef blir hållbarhetschef

Karriär Entreprenadföretaget Züblin Scandinavia rekryterar en ny kvalitets- och hållbarhetschef. Hon kommer närmast från Skanska.

Skanskas laboratoriechef blir hållbarhetschef
Mona Jansson. Foto: Züblin Scandinavia

Mona Jansson blir ny kvalitets- och hållbarhetschef på Züblin Scandinavia, ett entreprenadföretag inom infrastruktur och djupgrundläggning.

Hon kommer närmast från Skanska där hon de senaste sex åren arbetat som laboratoriechef. Hon har också arbetat på Skanska med verksamhetsutveckling i ledande befattningar.

Lång erfarenhet inom tillverkningsindustrin

Tidigare har Mona Jansson arbetat med verksamhetsutveckling inom tillverkningsindustrin, elektronikbranschen och de senaste tio åren inom byggbranschen.

– Jag brinner för verksamhetsutveckling. Det handlar om att skapa processer för att säkerställa att alla jobbar på samma sätt, att vi lever upp till samhällets krav på oss, samtidigt som vi använder våra resurser på rätt sätt. Jag ser fram emot att få bidra med min erfarenhet och kompetens, säger Mona Jansson.

Ska utveckla verksamheten

Hon tillträdde sin tjänst 1 februari 2020. Hos Züblin Scandinavia blir Mona Jansson ansvarig för att driva och utveckla verksamheten i stort och framför allt frågor som omfattar kvalitet, hållbarhet och risk.

– Vi är glada och stolta över att Mona Jansson har börjat på Züblin Scandinavia. Hållbarhet och kvalitet är prioriterade frågor hos oss och det är ett område där vi ständigt kan förbättras, säger vd:n Christoph Haidenthaller på Züblin Scandinavia.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.