Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Rekordmånga småföretagare tar miljöhänsyn

Miljöarbete Mer än hälften av landets småföretagare, 52 procent, anser att de tar hänsyn till miljön när de gör inköp till företaget. Samtidigt har endast var fjärde småföretagare en miljöpolicy med tydliga miljömål, enligt en undersökning bland 1 400 små och medelstora företag.

Bakom mätningen står konsultföretaget Vismas som genomfört undersökningen årligen sedan 2011. Att 52 procent anser att de tar hänsyn till miljön när de gör inköp är den högsta siffran sedan mätningen först genomfördes och en ökning med sju procentenheter sedan förra året.

Enligt undersökningen är det få små- och medelstora företag som har ett systematiskt miljöarbete. var fjärde småföretagare, 25 procent, har en nedskriven miljöpolicy med tydliga miljömål, vilket är en ökning med tre procentenheter sedan förra året. Närmare fyra av tio småföretag, 37 procent, saknar både miljöpolicy och miljömål, förra året var motsvarande siffra 40 procent.

För att fler småföretagare ska prioritera miljöhänsyn vid sina inköp efterfrågas enligt undersökningen lägre pris, högre tillgång till miljöanpassade produkter samt krav från myndigheter.

Här hittar du rapporten

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.