Professor blir generaldirektör på nyinrättad myndighet

Arbetsmiljö Regeringen har utsett Nader Ahmadi till generaldirektör och chef för Myndigheten för arbetsmiljökunskap.

Professor blir generaldirektör på nyinrättad myndighet
Stefan Estassy

Han kommer närmast från en befattning som prorektor vid Högskolan i Gävle. Nader Ahmadi blir den nyinrättade myndighetens förste generaldirektör då han tillträder den 1 juni 2018.

Nader Ahmadi är professor i sociologi och har sedan 2016 varit prorektor och ställföreträdande myndighetschef för Högskolan i Gävle.

Läs mer: ”Allvarligt att det inte finns svensk märkning på många farliga kemiska produkter”

Nader Ahmadi har bred erfarenhet av ledarskap och utvecklingsarbete och har haft uppdrag för bland annat Regeringskansliet, Sida, Unicef och Världsbanken.

– Den nya myndigheten ska bidra till att förbereda Sverige för att ännu bättre tillvarata möjligheterna samt bemöta utmaningarna inom dagens och framtidens arbetsliv. Vår vision är att vi ska vara en motor för förbättringar inom arbetslivet samt främja ett arbetsmiljöarbete som ständigt ligger steget före, säger Nader Ahmadi.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap kommer bli nationellt kunskapscentrum för frågor om arbetsmiljö, och placeras i Gävle där man inleder sin verksamhet den 1 juni.

Enligt regeringens budgetproposition tilldelas man 18,8 miljoner kronor för 2018. Myndigheten kommer att byggas upp successivt, och när verksamheten är fullt utbyggd år 2020 beräknas dess budget omfatta 35 miljoner kronor per år.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.