nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nader Ahmadi, generaldirektör och chef på Myndigheten för arbetsmiljökunskap. FOTO: Stefan Estassy

Professor blir generaldirektör på nyinrättad myndighet

Regeringen har utsett Nader Ahmadi till generaldirektör och chef för Myndigheten för arbetsmiljökunskap.

  • Annons 1

Han kommer närmast från en befattning som prorektor vid Högskolan i Gävle. Nader Ahmadi blir den nyinrättade myndighetens förste generaldirektör då han tillträder den 1 juni 2018.

Nader Ahmadi är professor i sociologi och har sedan 2016 varit prorektor och ställföreträdande myndighetschef för Högskolan i Gävle.

Läs mer: ”Allvarligt att det inte finns svensk märkning på många farliga kemiska produkter”

Nader Ahmadi har bred erfarenhet av ledarskap och utvecklingsarbete och har haft uppdrag för bland annat Regeringskansliet, Sida, Unicef och Världsbanken.

– Den nya myndigheten ska bidra till att förbereda Sverige för att ännu bättre tillvarata möjligheterna samt bemöta utmaningarna inom dagens och framtidens arbetsliv. Vår vision är att vi ska vara en motor för förbättringar inom arbetslivet samt främja ett arbetsmiljöarbete som ständigt ligger steget före, säger Nader Ahmadi.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap kommer bli nationellt kunskapscentrum för frågor om arbetsmiljö, och placeras i Gävle där man inleder sin verksamhet den 1 juni.

Enligt regeringens budgetproposition tilldelas man 18,8 miljoner kronor för 2018. Myndigheten kommer att byggas upp successivt, och när verksamheten är fullt utbyggd år 2020 beräknas dess budget omfatta 35 miljoner kronor per år.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.