Offentliga sektorn leder videoligan

Allt fler företag och organisationer använder video för att mötas på distans. Men det är inte det privata näringslivet som leder utvecklingen visar en undersökning som TDC genomfört.

Offentliga sektorn 
leder videoligan

Den offentliga sektorn har kommit i särklass längst när det gäller att införa distansmötesteknik. Det visar en undersökning som SIFO gjort på uppdrag av TDC bland 1 000 svenska tjänstemän. Inom landstingen och de statliga myndigheterna säger sig minst 70 procent av de tillfrågade att de har möjlighet att använda videomöten i jobbet. Det är en bra bit över snittet som ligger kring ungefär varannan tillfrågad.

Men det är inte alla offentliga verksamheter som är lika flitiga videoanvändare. I kommunerna är det bara omkring var fjärde som har möjligheter att genomföra videomöten, vilket kanske inte är så märkligt eftersom de kommunala verksamheterna i första hand verkar inom ett geografiskt begränsat område.

– Det är extra roligt att se att den offentliga sektorn ligger så långt framme gällande användning av kostnadseffektiva videokonferenser. Kanske kan det förklaras med högre miljökrav, hårdare kostnadskontroll och en större utlokalisering. konstaterar Joakim Harging, Sales Director hos TDC Sverige.

Inom det privata näringslivet är det företagen med minst 100 anställda som kommit längst medan de mellanstora företagen halkat efter med lägre grad av tillgång till både videomötesteknik och möjligheter till webbmöten för presentationer och delning av dokument jämfört med genomsnittet.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.