Ny hållbarhetschef på Tengbom

Karriär Den 1 oktober får Tengbom en ny hållbarhetschef, då Stellan Fryxell slutar.

Ny hållbarhetschef på Tengbom
Tengbom

Ivana Kildsgaard, ny hållbarhetschef på Tengbom, kommer närmast från LINK Arkitektur.

Med rekryteringen av Ivana Kildsgaard ska hållbarhetsarbetet nu integreras i varje process, affär och tanke i företaget. Som ny chef för hållbarhet är hennes uppdrag att samordna Tengboms hållbarhetsarbete; att driva investeringar och utbildningar samt utveckla arbetssätt och affärer. 

En av initiativtagarna till 100Gruppen

Ivana är en av initiativtagarna till 100Gruppen – en plattform för en hållbar och cirkulär inredningsbransch. Hon står även bakom internationella spjutspetsprojekt inom området för hållbarhet och innovation samt flera F&U-projekt med fokus på cirkulära lösningar för hållbar arkitektur.

– Tengbom är känt för sin starka innovationskraft. Detta i kombination med digitaliseringens möjligheter utgör en fantastisk grund för att bryta ny mark när det kommer till hållbara lösningar för byggbranschen. Jag ser fram emot att i samarbete med andra medarbetare göra hållbarhet till en del av Tengboms DNA både internt och externt i projekt, säger Ivana Kildsgaard.

Hållbarhetschef med innovationskraft

– Hon är en inspirerande visionär med svårslagen meritlista och jag är övertygad om att hennes bevisade innovationskraft kommer att ta Tengboms hållbarhetsarbete till oanade nivåer, säger Johanna Frelin, vd på Tengbom.

Läs mer: Ny styrelseordförande i hållbarhetsstartupen Sustainergies

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.