nr-logo

Hållbarhet i praktiken

karriär
Håkan Rosqvist, vd, Sustainable Business Hub. FOTO: Sustainable Business Hub

Sustainable Business Hub får ny vd

Håkan Rosqvist har utsetts till ny vd för Sustainable Business Hub Scandinavia.

  • Annons 1

– Efter en gedigen rekryteringsprocess hittade vi rätt kandidat i de egna leden. Håkans erfarenhet från Sustainable Business Hubs styrelse ger honom en smidig och snabb start som vd. Han kan verksamheten och med sin bakgrund inom forskning, offentlig sektor och näringsliv har han god förståelse för hela fältet av medlemmar och intressenter vi arbetar med, säger Cecilia Pering, styrelseordförande för Sustainable Business Hub AB.

Håkan Rosqvist är Teknologie doktor med mångårig erfarenhet av tillämpad FoU i gränssnittet mellan universitet och omvärlden.

Kompetens inom avfallshantering

Han har bland annat varit regionchef på den nationella forskningsmyndigheten Statens Geotekniska Institut och FoU-chef på det kommunägda avfallsbolaget Nordvästra Skånes Renhållning AB (NSR).

– Genom att fokusera på vår kärnverksamhet och höja kompetensen inom våra fokusområden ser jag att vi fortsatt kommer att vara en självklar samarbetspart regionalt, nationellt och internationellt. Jag ser särskilt fram emot att stärka samarbetet mellan Sustainable Business Hub och akademin. Som aktiv forskare är det en extra krydda för mig, säger Håkan Rosqvist.

Läs mer: Robert Andrén går till Energimyndigheten

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

PFAS kan kosta Sverige 50 miljarder kronor per år

Högfluorerade ämnen (PFAS) kan skapa stora kostnader för samhället. På europanivå handlar det om över 50 miljarder euro, varav miljöskador i Sverige beräknas kunna kosta samhället mellan 18 miljoner och 5 miljarder euro (cirka 50 miljarder kronor) på år. Det visar en ny rapport från Nordiska ministerrådet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Electrolux söker grön finansiering

Nu lanserar vitvarujätten Electrolux ett ramverk för gröna obligationer. Detta för att ta in medel som öronmärks för investeringar som ska bidra till minskad miljöpåverkan från företagets produkter och verksamhet.

Frivilligt regelverk ska öka möjligheterna till skadestånd

Även de som lever i laglöst land och utsätts för brott mot mänskliga rättigheter, ska kunna få hjälp av juridik framöver. Den svenske advokaten Claes Cronstedt och elva andra jurister har föreslagit ett frivilligt regelverk som utgår från New York-konventionen. Den gör att alla kan söka skadestånd från företag i hela världen inför skiljedomstol.