nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ny FSC-standard

  • Annons 1

Svenska FSC har enats om en reviderad standard för certifiering av skogsbruk. Beslutet innebär förbättrade regler om skogsbrukets miljöpåverkan.

Definitionen av skogar med höga bevarandevärden har utvecklats och en ny regel om naturvårdsbränning införts. Dessutom har reglerna för användning av främmande trädslag utvecklats. Den innebär också förbättrade regler om renskötselns förutsättningar.

Om remissen godkänns av FSC:s internationella organ beräknas standarden träda i kraft senare i år.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.