nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nu är guiden här som lotsar små företag till Iso 9001

För ett år sedan kom den uppdaterade Iso 9001-standarden ut. Och nu är också handboken för små och medelstora företag ute på svenska.

  • Annons 1

Iso 9001 är inte bara till för stora företag och organisationer. Swedish Standards Institute, SIS, har nu publicerat en uppdaterad handbok om Iso 9001 för små och medelstora företag.

 En liknande guidebok finns sedan tidigare för Iso 14001:2015.

I handboken betonas bland annat hantering av risker och möjligheter. Handboken ger hjälp att utforma ett ledningssystem med kundorientering, resultat och förbättring i fokus. Jämfört med själva standarden är handboken mer lättläst och innehåller fler exempel.

Boken är skriven av experter inom kvalitetsområdet och erbjuder en konkret vägledning oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren inom kvalitetsområdet.

 

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.

Sex klimatinnovationer som stoppar uppvärmningen

En bilförsäkring som baseras på bilförarens körmönster i realtid, en tvättmaskin som gör tvättmedel och varmvatten överflödigt och alger som ger mer effektiv solenergi. Det är några av de klimatinnovationer som får WWFs utmärkelse Climate Solver 2017.