Malmö lär av New York

The High Line, en park i New York som byggts på det gamla järnvägsspåret över gatorna på Manhattan, kan ge Malmö inspiration till att bli en grönare och mer levande stad.

Malmö lär av New York

Just nu är Malmös kommunalråd Lari Pitkä-Kangas (MP) i New York för att lära om mångmiljonstadens satsningar på utepedagogik, hållbart lärande och stadsekologi.

Ett av besöken sker på The High Line, en park som anlagts på de järnvägsspår som löper högt över Manhattan. Urban Park Rangers där New Yorks parker används till uteklassrum för skolelever.är ett annat besöksmål, liksom Come out and Play, ett koncept där stadens rum används för lek och äventyr.

– En grönskande stad kan erbjuda ett lärorikt klassrum för såväl ung som gammal. Därför söker vi efter nya och innovativa metoder som vi konkret kan använda och genomföra i Malmö. New York har kommit långt i många avseenden, och vi kan utbyta många erfarenheter av våra metoder och arbetssätt. Vi har mycket gemensamt i vårt arbete med att skapa levande, gröna och attraktiva städer, säger Lari Pitkä-Kangas i ett pressmeddelande.

Resan ordnas inom ramen för det dansk-svenska samarbetsprojektet Öresundsklassrummet Level 2 och är ett led i att stärka den gemensamma plattformen för att utveckla nya samarbetsformer mellan Malmö och Köpenhamn.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.