nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hans Bramevik, kvalitets- och miljöchef på LK. FOTO: LK

LK rekryterar ny miljöchef

Han är utbildad civilingenjör i elektroteknik och kommer närmast från Granuldisk.

  • Annons 1

LK har anställt Hans Bramevik som kvalitets- och miljöchef för affärsområdet Water and Heating Systems.

– Det känns inspirerande att få ansvara för kvalitets- och miljöfrågor i ett bolag som utvecklar smarta energilösningar. LK har en långsiktig ägare och god lönsamhet, vilket är en bra grund för att uppnå resultat. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet och en positiv attityd, säger Hans Bramevik.

– Jag är väldigt glad att Hans har börjat hos oss. Han har lång erfarenhet av tillämpat kvalitets- och miljöarbete vilket gör att vi kan ta nästa steg som företag, säger Michael Söderberg, affärsområdeschef hos LK.

Ska minska mängden transporter

Hans Bramevik är baserad på LK:s kontor i Malmö och leder ett team på tre personer. Ett av hans första uppdrag blir att utveckla eftermarknadsprocessen.

– Vi har påbörjat en kartläggning för att effektivisera hanteringen av reklamations- och garantiärenden. Målet är att öka kundnöjdheten. Bättre kvalitet och lägre reklamationsutfall gynnar även miljön genom minskat svinn och färre transporter, säger Hans Bramevik.

Vill minska blyhalten

Bland miljöfrågorna på hans bord finns exempelvis den om blyhalten i mässingsprodukter. LK har en pågående dialog om blykriterierna med sina mässingsleverantörer samtidigt som företaget utvärderar andra material.

Under våren 2018 certifierades affärsområdet Water and Heating Systems gentemot de uppdaterade standarderna ISO 14001:2015 (miljöledning) och 9001:2015 (kvalitetsledning).

– ISO är ett väldigt bra verktyg för att arbeta metodiskt, inte minst i ett kreativt företag som LK där det ständigt utvecklas nya produkter och lösningar, avslutar Hans Bramevik.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4