Fores rekryterar från brittiska ambassaden

Karriär Tankesmedjan Fores anställer Mette Kahlin McVeigh som assisterande programchef vid Fores klimatprogram.

Fores rekryterar från brittiska ambassaden
Robin Vetter

Mette kommer fokusera på det svenska uppfyllandet av åtaganden och mål inom klimatområdet. Rekryteringen markerar en förstärkning av klimatprogrammet på tankesmedjan.

– Med Mette i gruppen får vi ett ovärderligt tillskott, inte minst med tanke på hennes gedigna kontaktnät och erfarenheter från branschen. Fores vill vara brobyggaren mellan näringsliv, forskning och politik, och i klimatfrågan har jag svårt att tänka mig någon bättre brobyggare än Mette, säger Mattias Goldmann, vd på Fores i ett pressmeddelande.

Fokus på klimat och energifrågor

Tidigare har Mette jobbat med PR och politik i London, Stockholm och Bryssel. Hon kommer närmast från rollen som politisk attaché på brittiska ambassaden i Stockholm, där hon haft ett särskilt fokus på klimat och energifrågor.

– Britterna ligger på många sätt före Sverige i klimatfrågan, inte minst lagstiftningsmässigt. Även om Sverige ligger i framkant inom klimatfrågor så behövs det nu inspiration på området då mycket bockats av. Mitt viktigaste uppdrag blir att verka som brobyggare, genom att koppla samman forskningens insikter med politikens behov och näringslivets villkor, kommenterar Mette Kahlin McVeigh.

Läs mer: LRF:s nya hållbarhetsexpert: Jag klimatstrejkade och fick böter 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.