Han blir gruvbolagets nya hållbarhetschef

Karriär Nu står det klart att Hans Djurberg anställts som hållbarhetschef på gruvbolaget Kaunis Iron.

Han blir gruvbolagets nya hållbarhetschef
Foto: Kaunis Iron.

I Pajala, tio mil norr om Polcirkeln, har gruvföretaget Kaunis Iron sitt säte. Företaget utvinner järnmalm som de sedan bearbetar och distribuerar till den globala marknaden. Hans Djurberg har nyligen blivit anställd som hållbarhetschef, en nyinrättad befattning som innebär ansvar för koncernens övergripande hållbarhetsfrågor.

Hans Djurberg är jägmästare i grunden med lång erfarenhet inom skogsindustrin. Senast arbetade han som hållbarhetschef på SCA och hade tidigare flera ledande roller där. Han har också varit ordförande för FSC International, som fokuserar på skogsbrukets hållbarhet. Tidigare ansvarade han för kvalitet och hållbarhet i IKEAs globala varuförsörjning.

– Jag tar med mig mina erfarenheter från skogsbranschen och ser fram emot att vara med och bidra till gruv- och stålindustrins omställning. Det som lockat mig mest med Kaunis Iron är upplevelsen av en stark entreprenörsanda där man vill hitta nya lösningar på sektorns utmaningar. Jag tror att Kaunis Iron har unika förutsättningar, inte minst tack vare den attityd som präglar bolaget. Man vill se bortom begränsningar och välja innovativa och hållbara vägar framåt för att skapa värde i bolaget och där man verkar, säger han i en kommentar.

Han tillträder den 15 mars 2024.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.