Fem studenter på miljöresa till USA

I augusti beger sig fem svenska universitetsstudenter till USA på upptäcktsfärd. Syftet är att lära sig om hur amerikanska städer arbetar med miljö- och hållbarhetsfrågor.

Programmet React US, Reserach on Environmental Action and Clean Tech in U.S Cities är en del i ett partnerskap om miljö- och förnybar energi mellan Sverige och USA. För andra året i rad har nu fem studenter fått chansen att åka västerut på en studieresa som bekostas av amerikanska ambassaden i Stockholm.

– React US har för avsikt att genom studentutbyte bygga vidare på det nära samarbetet som finns mellan Sverige och USA inom just hållbarhet under Swedish American Green Alliance, säger USA:s ambassadör i Sverige, Mark Brzezinski i ett pressmeddelande.

Årets studenter är Julia Arvidsson, Lunds Universitet, Pernilla Bergström, Linnéuniversitetet i Växjö, Veronique Larsson, Stockholms Universitet, Matilda Olsson, Uppsala Universitet och Sonja Pettersson, Umeå Universitet. Var och en kommer att besöka en av städerna Cleveland i Ohio, Madison i Wisconsin, Portland i Oregon, Portsmouth i New Hampshire eller Tallahassee i Florida.

– Vi hoppas att de under sin resa kan erhålla ny information och inspiration till att jobba med miljöfrågor också i framtiden. Vi har fått mycket positiv feedback från de studenter som deltog i programmet ifjol, säger Torbjörn Lahti, ordförande för Sustainable Sweden i pressmeddelandet.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.