nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Beatburgare ska minska köttätandet

Hälften kött, hälften bönor. Beatburgaren, som snart äts på Vaxholms stads alla skolor, ska halvera koldioxidutsläppen jämfört med en vanlig hamburgare.

  • Annons 1

Livsmedelsinnovatören Anna-Kajsa Lidell står bakom bönröran Beat. Hon vill sprida den brett bland konsumenter, bland annat genom sina Beatburgare men också i chokladkakor och foccaciabröd. Dels för att minska koldioxidutsläppen från burgare genom minskat köttinnehåll, dels för att öka intaget av grönt.

Beatburger serverades nyligen på hållbarhetsfestivalen Future Perfect Ö Festival i Vaxholm och kommunens kostchef Kerstin Jältsäter har nu bestämt att de även ska serveras i kommunens alla skolor.

I ett pressmeddelande skriver Anna-Kajsa Lidell att lansering av burgaren till konsument ska ske inom kort.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Miljöorganisationer förlorar mot norska staten i oljemål

Att tillåta oljeborrning i Barents hav bryter inte mot grundlagen. Det menar den norska tingsrätten som nu har lämnat sitt svar i ett uppmärksammat fall där miljöorganisationer stämt staten för brott mot klimatet och framtida generationers rättigheter till ett gott liv.