Vasaloppet satsar på enklare återvinning

Avfall & Återvinning På söndag den 2 mars ska 15 800 personer åka Vasaloppet. I år kommer nya återvinningsstationer göra det enklare för åkarna att återvinna sitt avfall.

Vasaloppet satsar på enklare återvinning
Vasaloppet/Nisse Schmidt

Under hela veckan pågår Vasaloppstävlingarna och Sita Sverige som ansvarar för hantering och återvinning av avfall under loppen beräknar att de kommer ta om hand 800 000 pappersmuggar som skidåkarna slängt efter att ha stärkt sig med blåbärssoppa.

I år ställs tio nya återvinningsstationer ut utefter Vasaloppsarenan för åskådare och åkare på väg till och från tävlingen. På stationerna ska det vara lätt att sortera pappers-, plast- och restavfall.

– Världens största skidtävling kan naturligtvis inte undvika miljöpåverkan men vi arbetar också väldigt engagerat och strukturerat för att leva upp till vårt rykte som föregångare på vårt område. Är man störst måste man också vara bäst och vi har visionen att vara ledande och en god förebild inom miljöområdet. Det säger Monica Eriksson, miljöansvarig för Vasaloppet i ett pressmeddelande.

Under 2013 års Vasalopp samlades 2,7 ton pappersmuggar och förpackningar in, liksom 180 kilo plastförpackning, 420 kilo wellpapp och 340 kilo kompost (Källa: Sita Sverige).

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.